top of page

Onze diensten

Vraag het aan je apotheker, dan weet je het zeker!

Twee handen die elkaar vasthouden bij het advies geven

Deskundig en persoonlijk advies

Professioneel en duidelijk advies over medicatie en over uw gezondheid dragen wij bij Lo-Pharma bijzonder hoog in het vaandel.

Des te beter wij u kennen, des te zorgvuldiger wij kunnen vertellen welke medicatie al dan niet bij u past. Of het nu gaat over de gebruiksaanwijzing, de samenstelling, mogelijke symptomen, enzovoort: bij Lo-Pharma mag u rekenen op een deskundige en persoonlijke consultatie bij elk apotheekbezoek.

Medicatiebegeleiding en schema's

Het is niet altijd even makkelijk om een overzicht te behouden op alle in te nemen medicatie van uzelf of een familielid. Bij Lo-Pharma stellen we met plezier in samenspraak een medicatieschema op.  Hiermee krijgt u een duidelijk overzicht van wat er wanneer moet worden ingenomen, rekening gehouden met de houdbaarheidsdata.

Bij het opstellen van een schema controleren we de combinatie van geneesmiddelen. Misschien zag uw arts immers iets over het hoofd, of mogen de medicijnen niet gecombineerd worden met andere geneesmiddelen die u inneemt.

Om zo efficiënt mogelijk te werken, vragen wij een lijst van alle geneesmiddelen én een lijst van eventuele allergieën mee te brengen. Daarbovenop raden wij het gebruik van een medicatiedoosje aan. Hiermee kunnen alle medicamenten op voorhand worden klaargezet. Idealiter neemt u regelmatig uw medicatieschema door met ons of uw arts. Indien gewenst, willen wij het overleg met uw huisarts ook steeds voor onze rekening nemen.

Medicatie wordt klaargelegd
Huisapotheek

Huisapotheker

Lo-Pharma is geregistreerd als Huisapotheker. Sinds 1 oktober 2017 kunnen patiënten met een chronische aandoening zo'n huisapotheker kiezen. Wij begeleiden u proactief met uw medicatiegebruik door persoonlijk advies en het bijhouden van een medicatieschema. Hierdoor krijgt u meer controle over uw gezondheid en kunt u langer zelfstandig blijven.

Net zoals de huisarts verantwoordelijk is voor uw Globaal Medisch Dossier, zijn wij als Huisapotheker verantwoordelijk voor uw Farmaceutisch Dossier. We werken hierbij nauw samen met uw (huis)arts en andere zorgverstrekkers.

Medicatienazicht GGG

Sinds 1 april 2023 kan de huisapotheker een medicatienazicht uitvoeren voor patiënten die chronisch minstens 5 terugbetaalde geneesmiddelen nemen. Het doel van deze nieuwe dienstverlening is het geneesmiddelengebruik te optimaliseren.

 

Dit kan bijvoorbeeld door de therapietrouw te verbeteren, door het geneesmiddelengebruik aan te passen, en door ‘geneesmiddelen gebonden problemen’ te identificeren (bv. Ongewenste effecten, interacties tussen geneesmiddelen… U ontvangt na overleg met al uw behandelende artsen een up-to-date medicatie-overzicht.

 

Wil u weten of u hiervoor in aanmerking
komt? Kom even langs of contacteer ons even, dan zoeken wij dit
graag voor u uit.

Medicatie in een hand
Huisbereidingen

Magistrale en huisbereidingen

Sommige geneesmiddelen zoals zalven, capsules, siropen of druppels dienen eerst door ons te worden bereid. In dit geval gaan wij snel en met de grootste zorg voor u aan de slag. Kwaliteit, nauwkeurigheid en netheid verliezen we daarbij nooit uit het oog.

 

Naast magistrale bereidingen op voorschrift, bieden we nu ook tal van huisbereidingen aan:

Diclogel 2% (zelgemaakte Voltaren gel)

Aftengel

Wrattenoplossing

Crème tegen huidinfecties

Ontsmettend en pijnstillend mondspoelmiddel

Neusverkoudheid-tabletten (zelfgemaakte sinutab (forte))

Ontsmettingsspray

Gelulen tegen diarree

Koortsblaasjescrème

Neusspray

Anti-jeuk crème

Tabletten tegen rugpijn (spierontspannend)

We breiden voortdurend dit gamma uit naargelang de vraag.
Deze huispreparaten krijgen onze grootste aandacht, en zijn te verkrijgen aan zeer voordelige prijzen.

De voordelen van eigen bereidingen liegen er niet om: wij kunnen de toepassingsvorm aanpassen naargelang de situatie (bv. een siroopje in plaats van tabletten voor kinderen), en stemmen de samenstelling af op de klacht en aandoening.

Thuisbezorgen van medicatie

Wanneer u tijdelijk te ziek bent om naar de apotheek van Lo-Pharma af te zakken, of wanneer u slecht te been bent, bezorgen wij met plezier uw medicatie aan huis.

Thuisbezorging door apotheek
Terugnemen van vervallen medicatie

Terugname vervallen medicatie

Puilen uw kasten uit van vervallen of niet meer te gebruiken medicijnen? U mag deze steeds bij Lo-Pharma inleveren: wij vernietigen deze met alle plezier op een veilige manier.

 

Wel vragen wij om alle karton en papier reeds op voorhand te verwijderen: dat maakt het voor ons een stuk gemakkelijker.

Afhaalkluisje

Het is niet altijd even makkelijk om tijdens de openingsuren in onze apotheek te geraken. Daarom installeerden wij een afhaalkluisje!

 

Hiermee kunt u 24/24 en wanneer het u uitkomt, uw bestelde medicijnen oppikken.

Wanneer uw producten klaarliggen, ontvangt u van ons een pincode via sms of mail. Met deze pincode kunt u het kluisje dat voor u ter beschikking staat, openen.

afhaalkluisje volledig
Zorgpunt logo over een afbeelding van Lo-Pharma

Zorgpunt

Sinds 2015 is Lo-Pharma aangesloten bij Zorgpunt. Hiermee hopen wij nog meer tegemoet te kunnen komen aan de noden en wensen van onze klanten.

Zorgpunt is een uitleendienst voor thuiszorgmateriaal. Wij leveren 7 op 7 en binnen 24 uur aan huis. Ook herstellingen worden binnen de 24 uur uitgevoerd. Zorgpunt hecht veel belang aan kwaliteit: u kunt rekenen op het nieuwste materiaal, gereinigd volgens de hoogste standaard.

Lo-Pharma is een erkende Zorgpuntapotheek. Dit houdt in dat wij uw persoonlijke contact- en verdeelpunt zijn. Ook helpen wij u met plezier verder met alle administratie die erbij komt kijken. Onze prijzen liggen volledig in lijn met andere zorgwinkels (mutualiteiten).

Nood aan een rollator, rolstoel, elektrische scooter of traplift? Wij zorgen ervoor dat U deze gratis krijgt of met de maximale tussenkomt, wij nemen hiervoor alle administratie op ons, U hoeft zelf niets te doen.

Incontinentiemateriaal

Door onze samenwerking met bepaalde leveranciers kunnen wij alle incontinentiemateriaal van Hartmann (Molicare) aan 40% korting aanbieden en alle incontinentiemateriaal van Tena Lady en Men aan 20% korting.

incontinentiemateriaal
bottom of page